Andrassew Iván
Mondott könyv

Az andrass1952@gmail.com címen megrendelhető Mondottkönyv című MP3 lemezem. Az ára szinte önköltségi: 2500 forint, amelyben benne foglaltatik a postai szállítás díja is. A lemezen mindenféléket mesélek, huszonöt novellát és hét verset mondok, és van zene is - Fugato Orchestra, Jaipur. Sőt: az összes eddig megjelent novelláskönyvem - Apokalicka, Végrend, Csapdalakó, Peremkirályság, Beszélések - és az elmondott újabb elbeszélések, valamint a versek szövegei is föllelhetők. A szállítási határidő: két hét. (Hogy hallatlan üzleti érzékemet is fitogtassam: aki hármat rendel, az a negyediket ingyen kapja!)


Kamarás Klára
Mint fák a szélben...
Összegyűjtött versek"Hogyan lehet több korosztályhoz szólni? Egyaránt megérinteni a gondolattal a tizenévest és a nyolcvanast? Kamarás Klára tudja a módját: őszintén és sokszínűen. Játékosság, humor, természetszeretet, életöröm és elmúlásérzés – ezek mind itt vannak ebben a gyűjteményes verseskötetben, a Mint fák a szélben című könyvben."

L.Csépányi KatalinHETEDHÉTHATÁR
kiadó Pécs, 2010.
272 oldalas,
keménytáblás könyv
Ára: 2000 Ft+postaköltség


Rendelési cím:
hethatar@hetedhethatar.hu , hethatar@t-online.hu vagy kati521212@gmail.hu

Andai György
Polgári történetek
Útikalauz a félmúltba

Úgy tűnik, hogy a PALLAS KIADÓ
(elegendő előrendelés esetén, ugye…)
publikálná már most is nagyhírű munkámat, tehát:


           Amely könyvről azt mondja a Szerző (ez sem semmi: harmadik személyben írok magamról!):

A Polgár-sztorikat még a 90-es évek közepén, tehát a totális retróőrület előtt kezdtem írni, amikor túl sok minden eltűnt – eltüntettek – el akartak tüntetni gyermek- és ifjúkorunkból, az 50-es, 60-as, 70-es évekből. A kis dolgozatok rendre megjelentek különböző médiumokban, egy hangyányi részük kötetben is (Kifújt… 2001), némi sikerük is volt, hiszen e történeteket barátaimnak szántam, meg a mindenkori ifjaknak, akiknek bizonyos fogalmakról fogalmuk sincs már. De ajánlom azok figyelmébe is, akik 1989-90 óta "úgy tesznek, mintha akkor születtek volna, s mindjárt negyven-ötven évesen" (ezt meg a Hofitól loptam). Vegyék az egészet valamiféle bédekkernek: útikalauznak egy félig-meddig eltűnt, ám létezett világ tárgyai, emberei, eseményei, helyei, helyzetei közé. Ja, igen: a sztorik kitaláltak, és bár Bovaryné én vagyok, Polgár Gyula nem – még ha némileg hasonlítunk is egymásra.

Ez a Polgár Gyula emlékszik még, hogy valaha grundok voltak luxusszállók helyén. Emlékszik kényszer nélkülien vidám május elsejékre. Ivott Rocky Cellar sört, szívott Munkás cigarettát – Parasztot csak azért nem, mert olyan (ki tudja miért?) nem volt. Megfordult utcabálokon, és nemcsak Gábor Miklóst látta, de még a kocsiját is, azt az Austint. Krétapor szállt az iskolai fekete táblákról a fekete vaskályhákra, amelyekre néha radírgumit raktak, hadd legyen irtózatos bűz. Önkiszolgálókban alumínium tálcáról, műanyag tányérról köményes sertéssültet evett + pir.burg. pár.káp: 12 forint 40 fillérért. Olcsó Könyvtárt, Világirodalom Remekeit olvasott, és a bemutató hetében látta a vadiúj magyar filmeket (Sodrásban, Szegénylegények). A stadionban százezerrel társával tombolt, mikor Iharos lealázta a világot, Öcsiék meg az angolokat, egy hetessel. Tudja, miért 70-essel kezdődnek a troli számok, és tujázott a 15-össel végig a mai lakótelepek mellett, a prérin. Volt KISZ-vezetőcske, amely rangját többnyire csajozásra használta; ellenben fogalma sem akadt arról, mi az a szamizdat, meg egyáltalán: a politika. Ám máig vágja, ki-mi volt az Almuska, a lottó tárgynyeremény, a lemezes Czeglédi, a vámárú nyilatkozat, a Füttyös Gyuri, a KST, a kottás daloskönyv, a dolláros bolt, a maszek taxi, a SZOT-beutaló, az ikertelefon, a jegyüzér, a Dongó, a stuka, a szódás ló, a kapupénz, a sztahanovista, a mozi matiné, az iskolai takarékbetét, a narancsízű fogkrém, a szesztilalom, az Autonet, az NDK grillsütő, a gyapjúkalap, a tánciskolai málnaszörp, a huligán autóstopos, az önkéntes rendőr, az 5+1, a Lehel piac, a Nemzeti Szalon, Kálmán György, a Népstadion építése, a golyóstolltöltő, a Panni fal, a lekérés, a légó, a Kék-Vörös, és a többi, és a többi.

Polgár Gyula minderről és még ezernyi másról szinte mindent tud: fölösleges tudások tudósa, aki bír lenni.

A kb. 700 oldalas, mintegy 250 korabeli fotóval illusztrált könyv ára 3900 Ft., előfizetőknek  viszont „csak” 3500 Ft lesz − hoppá! (Megnyugtatásul: ebből sem fogok meggazdagodni, merthogy egy kanyi honort nem kapok − no de a halhatatlanság!)

Amint e nagy alkalom eljövend, vagyishogy megjelenek, kb. április végén,  lesz magnum áldomás, ökörsütés, görögtűz és kéjgáz – de még minden megrendelőt értesítünk is!

Remélem, sokat kell. Mármint értesíteni. Úgyhogy jó volna, ha e levél mind nagyobb körben terjedne…

Előre is köszönöm:
Andai György
Click here to add text.